Чому російським ракетам вдалося пролетіти аж до західних регіонів України: пояснення ВПС

Коментарi:

Системи протиповітряної оборони не можуть закрити всю територію України. Тому ворожі ракети та дрони можуть долітати до західних регіонів країни.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"І ракети, і дрони завжди пролітають. Ми повідомляємо кожен регіон у міру прольоту ракет. Летять вони тими маршрутами, які вони собі прораховують, де вони мають розвіддані, де їх важче перехоплювати нашою ППО, у тому числі і винищувачами і мобільними вогневими групами". ", – розповів Гнат.

За його словами, засоби повітряного нападу, такі як крилаті ракети та дрони летять низько. Вони для того й створені, щоби долати системи ППО.

"Не можемо ми всю територію України повністю закрити ППО, щоб жодна ракета не пролетіла, тому локально захищаємо міста, об'єкти, напрямки. Тому ракети ворога та "Шахеди" часто долітають у західні області, змінюють маршрут, їх збивають відповідно на підльоті до потенційних цілям. Не всі ракети ворожі досягають своїх цілей, є різні варіанти – можуть впасти в поле, можливо, підрив у повітрі", – пояснив спікер.

«Більшість балістичних ракет випустив ворог, це і „Кинджали“ та ракети, які заходять на ціль балістичною траєкторією (Х-22), шість „Іскандерів“, С-300/С-400. Це все летить балістичною траєкторією. Потрібно розуміти, що такі цілі можна збивати лише засобами, які можуть це робити, зокрема, системами Patriot. Тому такий результат сьогодні. Багато хто вже говорить „не надто великий відсоток збиття“. Відсоток залишається таким, як і був, зокрема, щодо ракет Х-101, яких зараз знищено 18 із 24», — заявив Ігнат.

Атака РФ по Україні 8 січня

Вранці 8 січня в Україні було оголошено повітряну тривогу. Повітряні сили повідомили про злет Міг-31К.

Вибухи пролунали у Дніпрі, Харкові, Запоріжжі, на Хмельниччині працювала ППО. Кривий Ріг опинився під масованим ракетним ударом. У Харкові РФ обстріляла промислові об'єкти Детальніше про атаку 8 січня – у матеріалі РБК-Україна.

Росіяни завдали масованого удару по Україні, застосувавши крилаті, авіаційні, балістичні, зенітні керовані ракети та ударні БПЛА.

Загалом зафіксовано 59 засобів повітряного нападу супротивника.

Внаслідок бойової роботи силам ППО вдалося знищити 8 ударних БПЛА Shahed-136/131 та 18 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.