Колишній сантехнік залишив без води багатоповерхівку у Миколаєві

Коментарi:

З підвалу багатоповерхівки по проспекту Героїв України у Миколаєві викрали крани для живлення води на 50 квартир.

9 січня у цьому будинку раптово зникла вода, а коли мешканка пішла у підвал перевірити причину, то виявила відсутність 10 кранів.

На записах камер відеоспостереження, у тому числі, що під’єднані до системи «Безпечне місто», засвітився зловмисник. Це 23-річний молодик, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. Біля одного з пунктів прийому металобрухту поліцейські його і піймали. Чоловік саме здавав викрадені крани.

Крадія доставили до відділення поліції. Оперативники з’ясували, що затриманий раніше працював сантехніком та за допомогою інструментів знімав водяні крани, аби потім здати їх та отримати гроші. Санкція статті передбачає до восьми років ув’язнення.

Слідчі відділення поліції №1 Миколаївського районного управління оголосили крадію про підозру за ч. 4 ст. 185 КК України «Крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану».

Суд обиратиме затриманому запобіжний захід, а правоохоронці встановлюють причетність чоловіка до вчинення аналогічних злочинів на території Миколаєва та області. Вони мають підстави вважати його причетним до низки крадіжок кранів з водомережі будинків. Триває досудове розслідування, повідомили у відділі комунікації поліції Миколаївської області. За скоєне зловмиснику загрожує до восьми років ув’язнення.