Українська протиповітряна оборона озброїлася чудо-зброєю з Німеччини

Коментарi:

Комплекс може збивати повітряну мету без втручання людини.

У Німеччині повідомили, що передали Україні систему протиповітряної оборони Skynex із боєприпасами. У ЗС ЗСУ розповіли, що цей зенітний артилерійський комплекс є перспективною зброєю.

Skynex може збивати ворожі повітряні цілі автоматично без втручання людини.

Радар захоплює мету та супроводжує її, а коли вона потрапляє в зону ураження зенітного озброєння, автоматика визначає напрямок стрілянини та знищує мету.

«Однієї черги достатньо, щоб боєприпаси полетіли туди, куди треба. Вони розриваються в повітрі, створюються великі хмари уламків і гарантовано знищується або «Шахед», або крилата ракета, або інша мета», – сказав речник ЗС ЗСУ Юрій Ігнат.

Skynex – це зенітний артилерійський комплекс виробництва німецького машинобудівного та збройового концерну Rheinmetall. Компанія представила систему ППО у листопаді 2021 року. Skynex відноситься до систем протиповітряної оборони малого радіусу дії на кшталт німецьких зенітних самохідних установок Gepard.

Ця система призначена для поразки в умовах радіоелектронної протидії безпілотників, гелікоптерів, крилатих ракет і навіть літаків, що летять на низькій висоті.

Основним озброєнням Skynex є 35-міліметрова автоматична гармата Oerlikon Mk3, яка має ефективну дальність стрільби 4 км і може видавати 1000 пострілів за хвилину. Система використовує 35-мм артилерійські боєприпаси AHEAD із програмованим підривом, які також були розроблені компанією Rheinmetal.