У Миколаєві затримали молодого лікаря, який налагодив бізнес на ухилистах

Коментарi:

Лікаря у Миколаєві затримано за отримання хабара та створення схеми ухилення від військової служби

Співробітники поліції у Миколаєві затримали 24-річного лікаря із центру первинної медико-санітарної допомоги. Молодого фахівця підозрюють у тому, що він допомагав потенційним мобілізованим ухилятися від військової служби.

За версією слідства, лікар діяв у змові з поки що невстановленими особами. За великі гроші вони робили свідомо неправдиві медичні висновки, які оголошували ухилістів непридатними для армії.

«До підозрюваного лікаря звернувся місцевий мешканець щодо консультації стану здоров'я, а той запропонував чоловікові допомогти в ухиленні від мобілізації. Пакет документів коштував 12 тисяч доларів», – повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Після отримання частини хабара у 8 тисяч доларів правоохоронці затримали медпрацівника відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі йому оголошено підозру за ч. 5 ст. 27 та ч. 3 ст. 368 КК, і суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у 584 000 гривень.

У разі визнання винним лікарю може загрожувати позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна та позбавленням права займатися певною діяльністю.