Армія Росії в Харкові втретє поспіль обстріляла технікум

Коментарi:

У Харкові внаслідок ракетного удару знищені приміщення одного з професійно-технічних навчальних закладів

Російська окупаційна армія вранці 8 січня завдала чергового ракетного удару по будівлі професійно-технічного навчального закладу в Київському районі Харкова.

Як передає кореспондент "Думки", окупанти 8 січня близько 7:00 випустили з території Бєлгородської області Росії 4 зенітні ракети С-300.

Усі ракети вдарили у Київському районі Харкова. Дві з них прилетіли по цивільному промисловому підприємству. Внаслідок удару загорілися склади підприємства на площі близько 150 кв.м. Рятувальники оперативно прибули на місце події і протягом півгодини загасили полум'я. Внаслідок обстрілу заводу постраждали двоє людей. Чоловік і жінка з контузіями та забоями звернулися до медиків швидкої та невідкладної допомоги Харкова. Їм надають допомогу, життю постраждалим нічого не загрожує.

Ще дві ракети вдарили по будівлі одного з технікумів. Одна з ракет влучила у дах чотириповерхового навчального корпусу навчального закладу. Внаслідок цього влучання пошкоджені перекриття та зовнішня стіна будівлі, знищені навчальні класи, аудиторії та обладнання технікуму на третьому та четвертому поверхах. Друга ракета прилетіла в одноповерхову прибудову до основного корпусу навчального закладу. Тут знаходилися навчальні майстерні та спортивний зал. Ракета зруйнувала це приміщення майже повністю. Крім приміщення та перекриття, пошкоджені станки та навчальне обладнання, студенти професійно-технічного закладу відтепер не матимуть можливості тут отримувати очну освіту за обраним фахом.

Також внаслідок російських ракетних ударів вилетіли майже всі вікна на всіх поверхах технікуму. Мова йде про більше 100 віконних рам.

Внаслідок обстрілу технікуму ніхто не постраждав. Директорка навчального закладу повідомила журналістам, що обстріл цієї будівлі з початку повномасштабного вторгнення відбувається вже втретє. Керівниця закладу підкреслила, що тут ніколи не було військових об’єктів, вона також не змога пояснити,ч ому росіяни так систематично обстрілюють саме цей техніку.

Працівники поліції обстежили місце обстрілу, криміналісти ГУНП України в Харківській області вилучили уламки російської ракети. Розслідування ведеться за ч. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Крім усього іншого, внаслідок обстрілу технікуму та дії вибухової хвилі був пошкоджений головна будівля Малої Південної залізниці. Тут були пошкоджені віконні рами над головним входом і конструкції рам у правому крилі будівлі.