2023 року виконано 22 тисячі реєстраційних дій з транспортними засобами, – Сервісні центри Миколаївщини

Коментарi:

Минулого року в Україні сервісні центри МВС провели 2 124 280 реєстраційних операцій із транспортними засобами.

Зокрема в Миколаївській області надано майже 22 тисячі таких послуг.

Отже, у 2023 році на території нашої держави було вперше зареєстровано 411 311 транспортних засобів. Із них – 138 256 нових придбаних в автосалонах.

Наприкінці 2023 року у застосунку «Дія» запустили послугу з перереєстрації транспортних засобів. Тобто, через мобільний застосунок громадяни почали продавати та купувати легкові авто, мотоцикли та мопеди.

З початку запуску, з 20 грудня до 31 грудня 2023 року, через Дію продали 1 504 транспортних засобів. Звертаємо увагу, що ця послуга доступна виключно для фізичних осіб.

Нагадуємо, що відомості про продавця, покупця та автомобіль автоматично перевіряються засобами Єдиного державного реєстру транспортних засобів. Якщо транспортний засіб знаходиться в розшуку, або наявні обмеження чи обтяження у продавця, чи покупця, договір не укладається. Про це система автоматично повідомляє, пояснили Сервісні центри МВС Миколаївщини.

Якщо покупець залишив наявний номерний знак, користуватись придбаним авто можливо одразу після того, як свідоцтво про реєстрацію з’явиться в Дії. Якщо особа замовила нові номерні знаки, керувати автомобілем можливо тільки після їхнього отримання поштовим оператором.