Загадкова смерть ексзаступниці Генпрокурора Колінько та її доньки – працюють судмедексперти

Коментарi:

Під час розтину причини смерті встановити не вдалося, приначено нові експертизи

Експерт, який проводив розтини тіл не зміг встановити причини смерті через гнилісні зміни. Призначено ще низку експертиз, результати яких мають надійти найближчими тижнями.

10 січня, у власному житлі у Києві знайшли мертвою колишню заступницю генерального прокурора України Ольгу Колінько, а у сусідній квартирі – її доньку Ярославу.

«За попередніми даними, жінки померли в різний час – мати приблизно два місяці тому, а донька приблизно три тижні тому. Тіла жінок були передані на судово-медичну експертизу, в результаті неї встановлять причини смерті та приймуть подальші процесуальні рішення», – зазначила речниця Нацполіції Олена Бережна.

71-річна Ольга Колінько уже багато років тяжко хворіла. За нею доглядала донька, яку знайшли мертвою у сусідній квартирі, що також належала родині.

Свого часу Ольга Колінько вела справи, зокрема, проти експрем’єра Павла Лазаренка, ексспікера Олександра Ткаченка, Юхима Звягільського, особистого помічника голови Верховної Ради Олександра Мороза, а також ексгенпрокурора Святослава Піскуна.

Ольга Колінько двічі була на посаді заступника генерального прокурора України. У 2001 – 2003 роках вона очолювала Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією.