17-й танковий полк намагається вивезти з-під Кринок кладовище російської бронетехніки

Коментарi:

Окупанти зазнали колосальних втрат у техніці.

Для евакуації пошкодженої російської техніки під Кринки окупанти виділили 17-й танковий полк. Те, що цілий танковий полк, присвячений завданням евакуації, говорить про інтенсивність російських втрат.

Видання Forbes пише, що в середині 2023 року Кремль сформував нову польову армію навколо 70-ї механізованої дивізії, об'єднавши три механізовані полки – 24-ю, 26-ю і 28-ю – з артилерійською бригадою і 17-м танковим полком.

Через кілька місяців, у вересні, новосформована 18-а загальновійськова армія передислокувалась на лівий берег Дніпра в Херсонській області, де зіткнулася з 35-ю бригадою морської піхоти України, яка переправилася через Дніпро і закріпилася на плацдармі в Кринках на українському березі.

Наразі 17-й танковий полк відповідає за евакуацію десятків одиниць техніки, втраченої росіянами під час невдалих спроб вибити українських морських піхотинців із Кринок.

«17-й танковий полк 70-ї мотострілецької дивізії вже два тижні намагається евакуювати пошкоджену та нерухому бронетехніку з активної зони бойових дій у районі Кринок», – зазначає Український центр оборонних стратегій.

Ця евакуація включає як звичайні ремонтні та евакуаційні підрозділи, так і 2-й танковий батальйон полку. Хоча спеціалізована броньована техніка евакуації з їх кранами та лебідками може бути найкращим способом буксирування несправних транспортних засобів, при необхідності танк може буксирувати та захищати себе.

"Те, що цілий танковий полк із потенційно десятками танків T-90, присвячений завданням евакуації, говорить про інтенсивність російських втрат навколо Кринок", – пише видання.

За три місяці невдалих контратак через українські зони знищення дронів та артилерії, а також через міни, які дрони скидають уночі, 18-та загальновійськова армія та інші формування на Херсонщині втратили щонайменше 163 одиниці техніки.

Українські сили втратили лише 33 одиниці техніки, переважно на правому березі Дніпра.