Australian Open: Цуренко здолала перший раунд

Коментарi:

Українські тенісистки Леся Цуренко та Дар'я Снігур по-різному розпочали Відкритий чемпіонат Австралії 2024 року.

Australian Open, 1-й раунд, жінки
Цуренко – Бронцетті – 2:1 (3:6, 7:5, 6:3)
Паркс – Снігур – 2:1 (2:6, 6:2, 6:4)

Вихованка південноукраїнської школи тенісу Леся Цуренко у трьох сетах обіграла Лючію Бронцетті з Італії. Хоча дебют зустрічі склався для українки катастрофічно – із трьома втраченими на власних подачах пунктами і лише одним брейком вона "горіла" 1:5. Вітчизняна тенісистка зуміла трохи опанувати ситуацію, але відігратися банально не встигла.

Натомість цілком реабілітувалась у другій партії. З брейком Цуренко було повела 3:1, але італійка невдовзі знайшла симетричну відповідь. Втім, 34-річна українка в одинадцятому геймі дотиснула Бронцетті на подачі опонентки і завершила сет на власній подачі.

Вирішальна партія стала відображенням першого сета. Тепер Цуренко із трьома брейками швидко забезпечила гандикап (4:1), який виявився непідйомним тягарем італійської тенісистки. Цікаво, що з дев'яти геймів вісім (!) закінчилися брейками. Зокрема, і останній, у якому представниця України із третьої спроби реалізувала матчбол.

Три сета провела на корті проти американки Аліші Паркс та Снігур. Українська тенісистка впевнено розпочала, взявши очко на подачі суперниці у дебютному геймі. Розважлива гра далі з ще одним брейком у середині партії дозволили молодій киянці закрити сет на свою користь лише за 29 хвилин.

Однак розвитку цей локальний успіх не набув. Паркс зуміла перехопити ініціативу та зрівняла рахунок по партіях із двома брейками під завісу сета. Вирішальний пункт американська тенісистка взяла із четвертої спроби. А ось у третій партії Снігур билася до останнього, але після нереалізованого брейк-пойнту у дев'ятому геймі програла свою подачу та залишила турнір.