"Хворобу X", що перевершує за смертністю COVID, обговорять у Давосі

Коментарi:

Однією з ключових тем майбутнього Всесвітнього економічного форуму в швейцарському Давосі стане «Хвороба X», яка оцінюється як потенційно більш смертоносна, ніж COVID-19.

Про це йдеться в анонсі, опублікованому на офіційному сайті заходу.

Спеціальну зустріч, яка отримала назву «Підготовка до хвороби Х», заплановано на 17 січня. У зустрічі візьмуть участь генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебрейєсус, голова МОЗ Бразилії Нізія Тріндаде та інші фахівці в галузі охорони здоров'я.

«З огляду на нові попередження Всесвітньої організації охорони здоров'я про те, що невідома „хвороба X“ може призвести до смертей, у 20 разів більших, ніж пандемія коронавірусу, які нові зусилля необхідні для підготовки систем охорони здоров'я до численних викликів? – йдеться в анонсі зустрічі.

Всесвітній економічний форум відбудеться у Давосі з 15 по 19 січня.

«Хвороба Х» є теоретичним невідомим захворюванням, здатним потенційно викликати епідемію світового масштабу. Цей термін було включено до списку пріоритетних захворювань ВООЗ у 2018 році з метою прискорення досліджень патогену, здатного спричинити нову пандемію. Згідно із заявами голови Національного інституту алергії та інфекційних захворювань США, Ентоні Фаучі, літера «Х» у назві означає «несподіваність». У 2020 році у ВООЗ заявили, що першим «патогеном Х» з повною підставою слід визнати коронавірус SARS-CoV-2, який спричинив пандемію коронавірусу.