Губернатор Петербурга назвав боротьбу із туалетами метою війни в Україні

Коментарi:

Російські військові «добре розуміють, за що воюють» в Україні, бо бачили у місцевих школах ґендерно-нейтральні туалети.

Про це губернатор Санкт-Петербурга Олександр Беглов написав у своєму телеграм-каналі після зустрічі з пораненими військовими у шпиталі.

За його словами, учасники війни бачили в Україні туалети, «де замість двох приміщень – для дівчаток та для хлопчиків – три приміщення: для дівчаток, хлопчиків та гендерно-нейтральних». Саме тому, вважає губернатор Петербурга, «військовим <...> не треба пояснювати, які цінності ми обстоюємо».

У відповідь на заяву губернатора депутат Заксобрання Санкт-Петербурга Борис Вишневський нагадав про проблеми у російській інфраструктурі: "за даними Росстату, чверть росіян не мають централізованої каналізації". Він запропонував перерозподілити зусилля, спрямовані на боротьбу із Заходом та НАТО, на вирішення більш нагальних проблем. «І взагалі важко собі уявити щось гендерніше-нейтральне, ніж дворовий туалет типу „сортир“», — підсумував депутат.

До речі, у грудні 2022 року голова міністр закордонних справ Сергій Лавров скаржився на гендерно-нейтральні туалети у Швеції: «Ви не уявляєте, наскільки це не по-людськи, просто не по-людськи».