Міністр цифрової трансформації хоче, щоб українці збирали FPV-дрони вдома

Коментарi:

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав українців збирати FPV-дрони вдома.

Він порадив проєкт "Народний дрон" від Victory Drones від фонду техдопомоги Dignitas.

"За час повномасштабної війни уряд змінив полюси для виробників безпілотників, прибравши блокери і створивши для них умови. Це дав старт масовому виробництву. Саме тому я й казав, що мільйон FPV-дронів на рік – це реалістична мета. Зараз виробництво розвивається, і поки що компанії набирають обертів, кожен особисто може рухати Україну до перемоги, навіть у тилу", – наголосив Федоров.

Він додав, що зараз відкритий безкоштовний курс, на якому вчать збирати FPV-дрони у домашніх умовах.

Це інженерний курс, який навчить вас, як вдома зібрати 7-дюймовий FPV-дрон. Під час навчання отримаєте доступ до лекцій, будуть Zoom з лекторами, перелік компонентів та мастхев інструментів та матеріалів, які потрібно придбати, а також доступ до спільноти інженерів, де можна радитись та ставити запитання”, – написав Федоров.

Іністр каже, що після того, як FPV-безпілотник буде зібраний, його можна буде передати інструкторам Victory Drones і за умови, що дрон пройде всі перевірки на якість зборки і зможе піднімати необхідну для польових умов вагу, він буде переданий військовим.

Федоров зазначив, що курс стартує кожні два тижні.

"Учасники курсу вже передали військовим понад 100 безпілотників. Загалом понад 80% з них надійшли на перевірку до інструкторів Victory Drones у хорошому робочому стані, решту потрібно було дещо доопрацювати. Це дуже високий показник для пілотного збирання", – додав він.