Збитий сьогодні ввечері російський літак ДРЛО А-50 коштує $330 мільйонів

Коментарi:

Кримський міст закрито.

Літак далекого радіолокаційного виявлення» А-50 було збито відразу після його заступлення на чергування в районі Кирилівки 14 січня близько 21.10-21.15.

А-50 зник з радарів і припинив відповідати на запити тактичної авіації, а пізніше пілотом літака Су-30 вкс рф було виявлено займання та падіння невстановленого повітряного судна.

Літак Іл-22М11, бортовий номер 75106, здійснював чергування в районі Стрілкового, а врешті-решт був підбитий уздовж узбережжя Азовського моря в районі Бердянська близько 21.00 14 січня. Після поразки літак планував здійснити посадку в Анапі, запросив евакуацію, виклик "швидкої" та пожежної машини.

Одночасно було закрито Кримський міст.

До речі, сьогодні OSINT-аналітики InformNapalm зауважили, що після 16.00 над Азовським морем проводив розвідку російський літак далекого радіолокаційного виявлення та наведення А-50У (бортовий номер "41 червоний" "Таганрог", RF-94268), який використовується для наведення ракетних ударів. . Літак цього типу в цьому районі не фіксувався досить давно, що може вказувати на те, що росіяни готуються до чергової масованої ракетної атаки в цьому напрямку та проводять дорозвідку цілей для удару.

А-50 за $330 млн – дуже жирна ціль. Їх у рф всього 9. Один був пошкоджений у Білорусі в лютому Другий, якщо інформація підтвердиться, – збита сьогодні. Тобто залишилося лише 7.

Чекаємо на офіційну інформацію.