Влада Миколаєва наполягає на зміні герба міста: управління культури розробляє умови конкурсу

Коментарi:

Управління культури Миколаївської міської ради активно розпочало розробку нового положення для проведення конкурсу зі зміни герба міста.

Рішення про необхідність перегляду символіки міста пов'язане із зміною правил, які застосовуються до гербів з періоду Російської імперії.

Глава управління Юрій Любаров підкреслив у ході брифінгу 12 січня, що ця ініціатива несе в собі не лише ідею, а й нагальну необхідність. Правила, що діяли в епоху Російської імперії, тепер застаріли і актуальні норми вимагають відповідного оновлення.

"Є правила, які застосовувалися до гербів Російської імперії, і є правила, які застосовуються до гербів у сучасній Україні. Потрібно буде змінювати якісь деталі, або весь герб – це також вирішуватиметься на громадському обговоренні. Але щоб були якісь пропозиції , потрібен конкурс", – зазначив Любаров.

Уточнивши, що це буде відкритий конкурс, чиновник наголосив, що наразі управління співпрацює з гільдією геральдистів як національною, так і миколаївською організацією. У процесі розробки становища буде враховано професійні рекомендації експертів. А потім уже митці зможуть надавати свої пропозиції. Планується встановити умови конкурсу, а, можливо, і фінансовий ресурс для реалізації нового герба.

"Сподіваюся, це буде без видатків з бюджету", – додав Юрій Любаров.