«Смотрящім», які відбувають покарання у колоніях Миколаївської області, загрожують нові терміни

Коментарi:

У рамках спільного розслідування поліції, СБУ та прокуратури розкрито діяльність організованої злочинної групи у місцях позбавлення волі.

Встановлено, що до групи входили особи, які багаторазово засуджувалися за тяжкі злочини та самопроголошені "кримінальні авторитети". Вони проводили в колоніях "сходки", на яких обговорювали координацію злочинної діяльності, розподіл доходів та зони впливу.

Тюремні «менеджери» контролювали дотримання «злодійських традицій» ув'язненими, вимагали у засуджених гроші за придбання мобільних телефонів, гральних карт, спиртного та інших заборонених речей та предметів, займалися збиранням та розподілом коштів з так званого "общака", вирішували конфлікти та спірні ситуації, що виникають між сидільцями.

Внаслідок обшуків, проведених у листопаді 2022 року у колоніях Миколаївської, Одеської та Кіровоградської областей правоохоронці вилучили у зловмисників мобільні телефони, роутери, сім-картки та інші предмети, що свідчать про протизаконну діяльність. Дев'ять учасників злочинної групи були підозрюваними в організації та участі у злочинних зборах. Двоє з них також підозрюються у поширенні злочинного впливу.

Досудове розслідування завершено, та обвинувальний акт затверджено прокуратурою Миколаївської області. Наразі справу направлено до суду для розгляду по суті.