Екс-прем'єр міністр України залишок життя може провести за ґратами, – СБУ

Коментарi:

Екс-прем'єру Миколі Азарову загрожує до 12 років позбавлення волі.

Обвинувальний акт щодо нього направлено до суду.

76-річний Азаров намагається уникати правосуддя, ховаючись за кордоном. Він активно співпрацює з представниками російських спецслужб та виконує їхні вказівки щодо інформаційно-підривної діяльності проти України.

Для цього Азаров регулярно з'являється в ефірі телепередач російських пропагандистів, зокрема на ток-шоу Соловйова та Скабеєвої.

Фігурант виправдовує повномасштабне вторгнення Росії і заперечує військові злочини рашистів проти громадянського населення України. Також він публічно закликає до захоплення державної влади в Україні та намагається штучно дискредитувати командування сил оборони", – йдеться у повідомленні.

Азарову повідомлено про підозру за трьома статтями УКУ:

-Ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність, організація та проведення заходів політичного характеру, провадження інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором);

– ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, вчинені за попередньою змовою);

- ⁠ч. 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Йому загрожує покарання до 12 років ув'язнення. Обвинувальний акт направлено до суду, повідомила прес-служба СБУ.