На 70-річчя художника Володимира Бахтова у Миколаєві відкрилась його виставка

Коментарi:

«Ойкумена художника Володимира Бахтова» – виставка під такою назвою відкрилася в Центральній міській бібліотеці імені М. Кропивницького у Миколаєві.

Вона відкрилася в ювілейний день народження митця. Заслуженому художнику України виповнюється 70 років.

Представлено 12 робіт, написаних у різні роки.

Голова Миколаївської обласної організації Національної спілки художників України Дмитро Артим зачитав вітальний лист, який надійшов на адресу ювіляра від Національної Спілки художників України.

«Це неординарна особистість. Він надзвичайно цікавий художник. І у творчому пошуці. Він завжди щось придумує. Щось знаходить. Якісь художні засоби вираження своїх творчих ідей. Ми бачимо його графічні полотна, мальовничі. Ми бачимо його геліографіті, яке він створив, придумав. Це ж теж мислення художника, яке надзвичайно неординарне і надзвичайно цікаво», – підкреслює Дмитро Артим.

Володимир Бахтов -художник з більш ніж 40-річним досвідом роботи в образотворчому мистецтві. Коло інтересів митця надзвичайно широке: це і класичні техніки, і цифрові медіа-фотографія та відео. Бахтов також є одним із перших і сьогодні провідних українських художників, які працюють у мистецтві ленд-арту. Географія його експозицій включає Україну, Бельгію, Болгарію, Канаду, Монголію, Німеччину, Португалію, США, Фінляндію, Францію, Швейцарію тощо. Бієналє і трієналє – Єгипет, Болгарія, Німеччина, Польща.

Володимир Бахтов поділився своєю історією за останні два роки, розповів про проєкти, які реалізує в Європі, про виставки, в яких взяв участь протягом цього часу.

Виставка працюватиме в бібліотеці протягом місяця, повідомляє сайт Миколаївської міської ради.