Розмір екологічних збитків після ДТП на Нікольській розрахують з урахуванням досліджень води та ґрунту

Коментарi:

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу представила результати лабораторних досліджень проб, взятих у місцях можливого потрапляння соняшникової олії у ґрунт та водоймища після ДТП на вулиці Нікольській у Миколаєві.

У зоні можливого попадання олії у поверхневі водоймища через міську дощову каналізацію було відібрано проби в районах Варварівського мосту, Інгульського мосту та пішохідного мосту. Також у місці перекидання вантажівки було взято проби ґрунту.

Результати досліджень, проведених 3 січня біля пішохідного (понтонного) мосту через річку Інгул та в районі Інгульського мосту, показали перевищення вмісту жирів у 3-4 рази. Проте при повторному відборі проб 5 січня перевищень вже не виявили.

Також було у пробах ґрунту, взятих у місці ДТП, встановлено 90-кратне перевищення вмісту органічних речовин, що екстрагуються петролейним ефіром.

"Результати лабораторних досліджень буде використано для розрахунку збитків", – зазначили екологи.

Нагадаємо, що ввечері 2 січня на вулиці Нікольській водій вантажного автомобіля VOLVO з цистерною не впорався з керуванням, що призвело до перекидання та витоку соняшникової олії на проїжджу частину.