Сьогодні московські аеропорти закрили через повітряну загрозу

Коментарi:

Влада обмежила роботу московських аеропортів Внуково та Шереметьєво. У першому не проводився прийом та випуск літаків.

У прес-службі Внуково повідомили, що обмеження були введені з 11:47 «з причин, що не залежать від аеропорту». Що саме спричинило зупинку роботи, не уточнюється.

У Внуково оголошували план «Килим», який запроваджується силами протиповітряної оборони за порушення кордону або виявлення в небі невідомого матеріального об'єкта. Аналогічну інформацію наводить Shot.

Літаки, які мали приземлитися у Внуково, перенаправляли в Шереметьєво, проте невдовзі цей аеропорт також призупинив прийом повітряних суден. Чотири рейси – з Іжевська, Мінська, Санкт-Петербурга і Оренбурга – пішли на запасний аеродром до Нижнього Новгорода, ще кілька залишилися в зоні очікування.

У Росавіації повідомили, що тимчасові обмеження на деякі маршрути польотів літаків та гелікоптерів запровадили «для забезпечення безпеки польотів цивільних повітряних суден». Через що виникла така необхідність, агенція не вказала.

Московські аеропорти закривають уже втретє за останній місяць. Раніше план «Килим» вводився у повітряних гаванях через появу безпілотників.