Сьогодні на фронті вже відбулося 114 бойових зіткнень, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на вечір 18 січня.

Триває 694 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Сьогодні вже відбулося 114 бойових зіткнень. Ворог завдав 1 ракетного та 48 авіаційних ударів, здійснив 38 обстрілів з РСЗВ.

На Куп’янському напрямку наші захисники відбили 18 атак в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Табаївка, Берестове, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили 14 атак ворога в районах Тернів, Ямполівки Донецької області та ще 7 атак в районах Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ..

На Бахмутському напрямку, підрозділи Сил оборони України відбили дві атаки в районі Богданівки, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку, українські захисники відбили 22 атаки в районах Новокалинового, Новобахмутівки, Авдіївки та ще – 14 атак в районах Первомайського та Невельського, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

Сили оборони України продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки, де ворог 13 разів намагався покращити тактичне положення.

На Шахтарському напрямку сили оборони відбили 4 атаки в районах західніше Старомайорського та південніше Урожайного.

На Запорізькому напрямку українські захисники відбили 4 атаки в районах західніше Вербового та Роботиного.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнав обласний центр, а також Зміївка, Тягинка, Іванівка, Садове, Антонівка, Чорнобаївка.

Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив 11 безуспішних штурмів позицій наших військ.

Протягом доби авіація сил оборони завдала ударів по 5 районам зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по 1 пункту управління російських окупантів.