У Баштанському лісгоспі будують зону відпочинку для пікніків (фото)

Коментарi:

У Христофорівському лісництві розпочато будівництво безпечної зони відпочинку для збереження лісів та запобігання пожежам

У рамках програми з охорони та захисту лісів, філія «Баштанське лісове господарство» ДП «Ліси України» розпочала будівництво зони відпочинку у Христофорівському лісництві. Вона буде абсолютно безкоштовною для відвідування. Проект фінансується за рахунок підприємства та спрямований на створення безпечних місць для відпочинку та запобігання лісовим пожежам.

Зона відпочинку попередньо обстежена та розмінована для забезпечення безпеки відвідувачів.

Це рішення ухвалено з урахуванням досвіду минулого року, коли, незважаючи на попередження, міни та пожежі, люди, як і раніше, відвідують ліс.

Прес-служба «Лісів України» наголосила, що створення зон відпочинку також спрямоване на захист екосистеми від пожеж. 2023 року реалізація подібних проектів в інших регіонах значно знизила кількість лісових пожеж. Наприклад, площа лісових пожеж зменшилась у 43 рази порівняно з 2022 роком.

Представники філії пояснили, що будівництво розпочато зараз, оскільки це є вкрай важливим для захисту лісів від пожеж. Створення зон відпочинку є частиною загального плану розвитку лісової галузі рамках єдиного підприємства.

Також прес-служба підприємства відповіла на коментарі під постом, що будівництво зон відпочинку зараз «не на часі», і що гроші слід відправляти на ЗСУ: «ДП «Ліси України» надає суттєву допомогу Збройним Силам України, надаючи обладнання, будматеріали та інші необхідні ресурси».