У Києві назвали вулицю на честь відомого миколаївця-героя Гліба Бабича

Коментарi:

Вулицю Канальну у Дарницькому районі столиці перейменували на вулицю Гліба Бабича.

У рамках широкомасштабної кампанії з дерусифікації та десовєтизації в Києві, Київрада прийняла рішення надати нове ім'я однієї з вулиць столиці на честь українського героя, учасника АТО миколаївця Гліба Бабича, відомого під позивним "Ледар".

Гліб Бабич, поет, волонтер та учасник кількох ротацій на фронті, виявив себе як відважний боєць та командир взводу вогневої підтримки 10-го окремого десантно-штурмового батальйону "Едельвейс". Після подій 24 лютого 2022 року став бійцем 206 батальйону територіальної оборони.

Загинув 28 липня 2022 року під час виконання бойового завдання, підірвавшись разом із трьома побратимами на міні. Він автор знаменитої пісні «Подай зброю», яка стала гімном 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейси». Разом із Kozak System записав пісню «Мольфар» — реквієм за загиблими українськими вояками.

На засіданні Київради 18 січня було ухвалено рішення перейменувати вулицю Канальну у Дарницькому районі столиці та присвоїти їй ім'я Гліба Бабича.

Ця дія стала частиною широкого процесу перейменування 29 об'єктів міста з метою видалення радянських та російськомовних топонімів та увічнення історії українських героїв.