На Australian Open Леся Цуренко відмовилася потиснути руку Соболенко

Коментарi:

Вона заявила, що це є її національна позиція.

Сьогодні, 19 січня, Леся Цуренко програла білорусці Аріні Соболенко в рамках 1/8 фіналу Australian Open-2024 та залишила турнір.

Після завершення зустрічі вихованка южноукраїнської школи тенісу традиційно відмовилася потиснути руку представниці Білорусі.

"Вам все ще складно це зрозуміти? Це наша національна позиція. Я можу, якщо хочете, пояснити вам, як це. Звичайно, це складно зрозуміти тим, хто не є частиною країни, яка зараз перебуває в стані війни. Мені здається, що це дуже правильний вчинок... Це ще одне нагадування про те, що в моїй країні йде війна... Ви просто повинні відчути те, що я відчуваю... І у вас не виникне таких питань до мене, якщо ви опинитеся на моєму місці. роблю це для України та вважаю, що це правильно", – сказала Цуренко.

Представниця Білорусі Арина Соболенко також прокоментувала відмову Цуренко від рукостискання. Вона зауважила, що українка хоч і не потиснула їй руку, але поставилася з повагою.

"Ця ситуація відбувається вже давно в Турі, і я розумію позицію кожного і поважаю позицію кожного. Вона поводилася дуже шанобливо. Вона сказала: "Відмінна гра". Вона не потиснула мені руку, але поставилася до мене з повагою, і я це ціную ", – сказала Соболенко.

Нагадаємо, Цуренко без шансів програла Соболенко у 1/8 фіналу Australian Open-2024, не вигравши жодного гейму – 0:6, 0:6.