У Миколаєві судять жінку, яка носила по хатах на Херсонщині скриньку для голосування на псевдореферендумі

Коментарi:

Суд обрав запобіжний захід мешканці Херсонської області, підозрюваній в колабораційній діяльності

У Центральному районному суді обрано запобіжний захід мешканці Херсонської області, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28, ч.5 ст.111-1 КК України.

У вересні 2022-го , жінка взяла участь в проведенні незаконного референдуму в селі на Херсонщині. А саме, здійснювала подвірний обхід мешканців активно пропонуючи проголосувати, вела облік громадян, які взяли учать в псевдореферендумі.

Підозрювана визнала свою провину, водночас зазначала, що взяла участь в проведенні виборів під примусом озброєних військовослужбовців рф та боялась за життя і здоров’я своїх близьких. Також повідомила, що вона лише носила скриньку для голосування, не проводила агітацію і не закликала брати участь в голосуванні, повідомляє пресслужба Центрального районного суду міста Миколаєва.

Однак було досліджено характеристику, видану головою сільської військової адміністрації, відповідно до якої, зокрема, підозрювана під час окупації займалась проросійською агітацією, добровільно погодилась на співпрацю з окупантами, показувала військовослужбовцям РФ будинки придатні для проживання.

Суд ухвалив обрати підозрюваній запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.