До збірної України з баскетболу включено миколаївця Анатолія Шунделя та двох екс-гравців МБК «Миколаїв»

Коментарi:

Окрім Португалії та Словенії, суперником українців буде збірна Ізраїлю.

22 лютого матчем зі Словенією у Копері та 25 лютого у «домашній» грі в Ризі проти Португалії, чоловіча національна збірна України розпочне свій шлях у відборі на Євробаскет-2025.

За місяць у Ризі розпочнеться підготовка команди до майбутніх зустрічей. Тренерський штаб збірної на чолі з головним тренером Віталієм Степановським визначився із розширеним складом команди на майбутні матчі. Тепер, з ініціативи президента ФБУ, головний тренер кожної збірної заздалегідь затверджуватиме свій склад на тренерській комісії.

До складу збірної увійшов вихованець миколаївського баскетболу 30-річний атакуючий захисник Анатолій Шундель, який нині грає за естонський «Тарту». Його перший тренер – Сергій Кірлан.

До розширеного складу включено ще двох гравців, у спортивній кар'єрі яких є ігри з МБК «Миколаїв». Це плеймейкер Віталій Зотов («Крайова», Румунія) та центровий Костянтин Анікієнко («Фокшани», Румунія).

Кваліфікація чемпіонату Європи проходитиме під час трьох вікон: 19-27 лютого 2024 року, 18-26 листопада 2024 року та 17-25 лютого 2025 року. Кожна збірна проведе дві гри у кожному вікні.

Згідно з форматом, три команди, які займуть найвищі місця в кожній групі, за винятком груп, до яких входять співгосподарі Євробаскету-2025 (Кіпр, Фінляндія, Польща та Латвія), вийдуть у фінальний раунд. У групах, до складу яких входитимуть країни-господарі, право на участь у Євробаскеті отримають господар та дві інші команди, які посіли найвищі місця.

Окрім Португалії та Словенії, суперником українців буде збірна Ізраїлю.