Великобританія випробувала "гіперболоїд інженера Гаріна" і все засекретила

Коментарi:

У Лондоні заявили про перше успішне випробування лазерної зброї проти повітряних цілей.

Система лазерної зброї спрямованої енергії (LDEW) DragonFire вперше зробила потужний постріл з лазерної зброї з повітряних цілей на полігоні в Шотландії.

У міністерстві оборони зазначили, що дальність дії зброї DragonFire засекречена, але це "зброя прямої видимості і може вражати будь-яку видиму мету".

Лазерна зброя працює з точністю, еквівалентною попаданню в монету номіналом 1 фунт стерлінгів з відстані 1000 метрів.

Зброя з спрямованою лазерною енергією може вражати цілі зі швидкістю світла і використовувати інтенсивний промінь світла для того, щоб прорізати ціль, що призводить до руйнування конструкції або більш вражаючих результатів, якщо боєголовка потрапляє в ціль. Постріл протягом 10 секунд за вартістю еквівалентний використанню звичайного обігрівача протягом години. Тому він має потенціал стати довгостроковою дешевою альтернативою певним завданням, які зараз виконують ракети. Вартість експлуатації лазера зазвичай не перевищує 10 фунтів стерлінгів за постріл», – йдеться у повідомленні.

Система озброєння DragonFire є результатом спільних інвестицій Міністерства оборони та промисловості у розмірі 100 мільйонів фунтів стерлінгів.