У порту Ленінградської області після атаки безпілотників горить термінал «Новатека»

Коментарi:

У порту Усть-Луга сталася пожежа на терміналі «Новатека» — найбільшого виробника зрідженого газу в Росії

Персонал встигли евакуювати з місця події, ніхто не постраждав. П

Термінал спалахнув внаслідок двох вибухів, заявив голова Кінгісепського району Ленобласті Юрій Запалатський. На той момент на підприємстві було 148 осіб, жертв немає, уточнив він. У районі запровадили режим підвищеної готовності.

За даними джерел «Фонтанки» та «47news», термінал спалахнув через атаку дронів. Приблизно о 00:30 сили ППО Міноборони поінформували владу про появу двох безпілотників, які летять у бік Санкт-Петербурга. Однак потім апарати поміняли маршрут, попрямувавши у бік Кінгісеппського району вздовж річки Луга, і 03:20 вдарили по терміналу «Новатека».

У самій компанії заявили, що пожежа на терміналі сталася внаслідок «зовнішньої дії». Технологічний процес на виробничому комплексі зупинено. Створено оперативний штаб, оцінку збитків буде проведено пізніше.

За атакою безпілотників портом в Усть-Лузі стоїть Служба безпеки України (СБУ), повідомили джерела «Фокусу» у спецслужбах країни. Силовики зазначили, що на підприємстві переробляють паливо, яке, зокрема, поставляється до військ РФ.