MacBook Air: потужний та легкий ноутбук для роботи і не тільки

Коментарi:

У 2020 році компанія Apple почала встановлювати нові Макбук чіп власного виробництва – Apple M1. Тоді ж у продаж надійшла лінійка ноутбуків на базі нового процесора.

В Україні купити MacBook Air M1 можна за посиланням https://www.ctrs.com.ua/ru/noutbuki-i-ultrabuki/brand-apple/ на сайті авторизованого дилера. Незважаючи на роки, що минули з моменту випуску, Apple MacBook Air M1 залишається одним з найпопулярніших ноутбуків Apple.

Чи варто купувати MacBook Air M1 у 2024 році

Цей пристрій сподобався покупцям з цілого ряду причин. Виділимо ключові переваги цього ультрабуку:

  1. Продуктивність. Покупці вважають MacBook Air M1 потужною машиною, здатною ефективно справлятися з професійними та творчими завданнями.
  2. Дизайн. Гладкий та компактний дизайн викликає захоплення своєю естетикою та портативністю, завдяки чому його легко носити із собою.
  3. Дисплей та якість звуку. Яскравий дисплей та чудова якість звуку забезпечують захоплююче враження від використання.
  4. Час автономної роботи. Тривалий час роботи від акумулятора заслуговує на похвалу за те, що його вистачає на кілька напружених днів без необхідності частої підзарядки.
  5. Цінові пропозиції. Деякі покупці змогли скористатися вигідними пропозиціями під час розпродажів, коли ціна Макбук Аїр М1 помітно знижується.
  6. Клавіатура та трекпад. Чуйна клавіатура та трекпад підвищують зручність використання, забезпечуючи плавність роботи.
  7. Якість збирання. Преміальна якість матеріалів гарантує покупцям довговічність та першокласний зовнішній вигляд.

У плані параметрів це теж прекрасний вибір, навіть незважаючи на той факт, що з моменту виходу MacBook Air M1 компанія Apple встигла уявити користувачам нові покоління ноутбуків як в лінійці MacBook Air, так і MacBook Pro на базі нових і оптимізованих чіпів Apple Silicon.

А чи є недоліки у MacBook Air M1

Якщо покупець перебуває у пошуках нового ноутбука для роботи або розваг, необхідно ознайомитись і з деякими негативними моментами:

  • відсутня HDMI;
  • немає порту LAN RJ45 для дротового підключення до інтернету;
  • ноутбук має недостатньо продуктивні характеристики для роботи з вимогливими програмами та виконання професійних проектів;

Деяким користувачам також не подобається обмежений обсяг внутрішнього SSD накопичувача на 256 Гб, оскільки навіть доступніші за ціною ноутбуки продаються зі сховищем на 512 Гб і навіть 1 Тб.

Кому варто купити MacBook Air M1

Таким чином, потрібне чітке розуміння того, що на сьогоднішній момент MacBook Air M1 є пристроєм базового рівня в лінійці ноутбуків Apple. Його придбання варто розглядати для таких завдань:

  1. Навчання;
  2. Домашнє повсякденне застосування;
  3. Робота з офісними документами та програмами;
  4. Перегляд відео та запуск простих ігор.

Його компактні розміри, невелика вага, яскравий Retina екран із щільно упакованими пікселями та автономність – виняткові переваги ультрабуків Apple. Якщо вам потрібно мобільний пристрій, за яким можна працювати як в умовах офісу, так і в дорозі, MacBook Air M1 стане ідеальним вибором.