Російська армія вшосте скинула бомбу на власне місто

Коментарi:

Літак Міноборони Росії випадково скинув фугасну авіабомбу на Білгородську область

21 січня боєприпас ФАБ-250 упав на греблю в районі хутора Іонівка, частково пошкодивши конструкцію. Ніхто не постраждав.

Бомбу знайшли у водоймі, вона не здетонувала. У Міноборони планують підірвати її на полігоні в Яковлівському окрузі увечері 22 січня, пише «Блетгород».

Це вже як мінімум шостий випадок, коли російські військові літаки кидають боєприпаси на території країни дорогою до України. До цього про схожий інцидент повідомлялося 13 січня. Тоді у Краснодарському краї між станицями Павловська та Отаманська знайшли частини ракети X-101.

2 січня російська ракета впала на село Петропавлівка Воронезької області та вибухнула. Постраждали чотири особи, зазнали пошкоджень понад 100 будинків, школа, будинок культури, будівля адміністрації, а також п'ять легкових автомобілів та трактор. Губернатор регіону Олександр Гусєв повідомив, що владі доведеться заново збудувати дев'ять будинків.

Ще один «нештатний сход авіаційного боєприпасу» стався 20 квітня 2023 року під час польоту бомбардувальника Су-34 над Бєлгородом. Бомба впала в центрі міста — на перехресті вулиць Ватутіна та Губкіна, у результаті утворилася вирва радіусом 20 метрів. Від вибуху в сусідніх будинках повибивало шибки, ударна хвиля повалила стовпи ліній електропередачі, а один із автомобілів «полетів» на дах магазину. Постраждали троє людей.

4 і 25 травня в Білгороді і області виявили ще дві авіабомби ФАБ-500, що не розірвалися. Перша пішла під асфальт на вулиці Шаландіна. Друга закопалася під землю на території приватного будинку, господарка якого повідомила про НП. Для знешкодження боєприпасу довелося евакуювати цілу вулицю – 56 людей.

У січні цього року у Білгородській області також знаходили ракету X-101. За словами «військора» Бориса Рожина, вона впала через несправність.

Ще одна бомба впала в місті Рубіжне окупованій Луганській області 8 січня. Глава ЛНР Пасічник стверджував, що ніхто не постраждав. При цьому мешканців довколишніх будинків екстрено евакуювали до пунктів тимчасового розміщення.