Точні постріли та нічні бої: пара снайперів миколаївської 79-ки ліквідувала понад 40 окупантів

Коментарi:

У лавах миколаївської 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади два снайпери продемонстрували вражаючу ефективність, знищивши понад 40 ворогів.

Хлопці, які працюють вдень і вночі, брали участь у боях у різних напрямках, демонструючи високий рівень підготовки та постійне вдосконалення навичок.

В інтерв'ю, опублікованому на сторінці бригади, бійці наголосили, що снайперська спеціальність потребує багатогранного підходу. Вони не тільки стріляють з гвинтівки, але й мають знання в інженерній справі, вміння використовувати різну зброю.

Бувають ситуації, коли ціль для снайпера недосяжна через відстань, але вони передають зібрані дані командуванню для подальших дій.

«Все залежить від конкретної ситуації. Бувало, що нашим наведенням прилітала авіація», – пояснюють бійці.

Напарники розповіли, що бувають цілі підтверджені та непідтверджені. Але є ті, що дуже запам'яталися.

«Я пишаюся цим пострілом як професіонал. І справа тут не в дальності – до супротивника було всього метрів 200. Але сама мета була дуже маленька – виглядала невелика ділянка голови окупанта, яка ходила окопом. Я потрапив до нього з першого пострілу», – розповідає снайпер.

А його напарник розповів випадок, коли навіть не з гвинтівки, а з автомата одним пострілом поклав трьох окупантів. «Вони рухалися щільно-щільно один за одним по ділянці, що прострілюється з усіх боків. Я просто не розумію, як вони розраховували вціліти, пересуваючись таким чином. Тим більше, справа була під ранок, коли було вже досить ясно. Я стріляв навіть не з рушниці, а просто з автомата», – здивувався снайпер.