Vision Pro від Apple – поки що найочікуваніший девайс року

Коментарi:

Анонсована у 2023 році гарнітура Vision Pro все ближче до офіційного виходу, а за деякими чутками продаж девайсу може стартувати вже наприкінці січня.

Новий пристрій від Apple чи не вперше за всю історію може затьмарити черговий новий Iphone, адже у компанії обіцяють здійснити справжню технологічну революцію.

Як використовувати?

Нова розробка від Apple виглядає таємничо, адже пропонує значно більше ніж VR-шолом. Якщо ж простими словами – то це спеціальні окуляри із доповненою реальністю, які здатні замінити собою монітори компʼютера, домашнього кінотеатру або навіть ігрової консолі. Поки що достеменно невідомо, чи будуть доступні за допомогою пристрою, наприклад, онлайн слоти на гривні чи інші азартні розваги у форматі VR, але спектр застосування вже максимально широкий.

У своїй роботі гаджет використовує близько 20 датчиків для візуалізації, а два потужних процесори забезпечують відчуття максимального заглиблення у фактично створену нову реальність. Розробники наголошують, що окрім розважального контенту за допомогою Vision Pro можна вирішувати і складніші задачі. Наприклад, у презентаційному ролику підкреслюється, що гарнітура дозволить зануритись у роботу у будь-якому місці, а серед опцій створення та редагування контенту, а також робота з документами.

Характеристики та ціна

Однією з головних фішок нового пристрою має стати зовсім не впевнені технічні характеристики, якими обовʼязково супроводжена новинка, а способи керування Vision Pro. Якщо базові задачі можуть виконуватися фізичними кнопками на корпусі пристрою, то взаємодія з Vision Pro виглядає значно цікавішою:

  • За допомогою голосових команд;
  • Спеціальних жестів;
  • Поглядом.

Все це має неабияк підвищити зручність користування моделлю.

Цікавим рішення є відмова від вбудованого акумулятора. Таким чином вдасться суттєво полегшити девайс для довшого використання. Два сучасних дисплеї забезпечують найвищу якість зображення, а спеціальний чіп Apple R1 позбавить від затримок. Окремої уваги варта спеціальна операційна система Vision OS, завдяки якій реалізовані 3D-можливості роботи. Очікується, що саме завдяки ексклюзивним технологіям від Apple новий девайс зможе якісно відрізнятися від найближчих конкурентів.

Щодо ціни, то вона відверто кусається – очікується, що пристрій зʼявиться на полицях крамниць Apple із цінником у 3500 тис. доларів, проте кількість технологічних інновацій та залучених інструментів розробки цілком виправдовує високу ціну.