Команда з київського Інституту серця на чолі з професором Тодуровим провела виїзний прийом у Миколаєві

Коментарi:

16 січня у Миколаївській обласній клінічній лікарні відбувся прийом пацієнтів командою спеціалістів Інституту серця на чолі з генеральним директором, професором Борисом Тодуровим.

Більшість пацієнтів з Миколаївської області не мають змоги приїхати до Києва на діагностику і відповідно не можуть отримати своєчасну допомогу.

Експертна група оглянула понад 30 пацієнтів з Миколаєва та області, надавши рекомендації щодо подальшого лікування та обстеження. Також були проведені консиліуми щодо пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні.

Важливим аспектом візиту стало обговорення перспектив подальшої співпраці. Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Ганна Замазєєва також провела зустріч із професором Тодуровим.

Одним із ключових моментів обговорення стала ідея створення в Україні великого університетського медичного центру. Такий центр, за аналогією з успішно діючим у чеському Брно, поєднає в собі науку, освіту та лікування. Можливість створення такого медичного кампусу в Миколаєві стала об'єктом серйозної розмови.

Потенційна реалізація проекту може призвести до повернення молоді до міста, залучення видатних лікарів та, зрештою, оптимізації витрат, які нині спрямовуються на утримання застарілих лікарень, збудованих у минулому столітті.