Миколаївець зливав російським спецслужбам розташування підрозділів ЗСУ

Коментарi:

46-річний мешканець Миколаєва через Телеграм-канал вів листування з представником країни-агресора.

Він збирав та передавав інформацію щодо місць дислокації підрозділів ЗСУ та інших військових формувань на території Миколаєва та області.

А російські спецслужби цікавилися насамперед точними координатам військових частин, блокпостів та пунктів охорони мостів в обласному центрі, а також розташування медичних закладів, де надається допомога українським захисникам.

Цей негыдникее об’їжджав місто на власному автомобілі, збирав необхідну інформацію, фіксував її на гугл-картах, фотографував та надсилав через месенджер представнику спецслужб рф.

Розвіддані були необхідні представникам рф для підготовки можливих масових повітряних атак із застосуванням ракетного озброєння і дронів-камікадзе.

У ході обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучено технічні засоби, які затриманий використовував для злочинної діяльності.

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури шпигуна затримано та оголошено про підозру за поширення інформації про направлення, переміщення розміщення Збройних Сил України.

За клопотанням сторони обвинувачення ворожому поплічнику обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави, повідомили в прокуратурі Миколаївської області.

Досудове розслідування здійснюється СБУ в Миколаївській області.