У Миколаєві готують реконструкцію території нижньої набережної Інгулу та Клубу юних моряків

Коментарi:

У Миколаєві відбулося друге засідання експертів робочої групи напряму "Трансформація будівлі та території навколо "Клубу юних моряків" у громадський простір".

Нагадаємо, до складу групи входять представники міської ради, фахівці у галузі архітектури, освіти, водного господарства, підприємці та члени громадських організацій міста. Про це повідомляє Центр підтримки бізнесу.

Керівник робочої групи архітектор Володимир Сисоєв та експерт з яхтингу Сергій Мірошник представили варіанти трансформації нижньої набережної Інгулу та Клубу юних моряків. План перетворення розширюється на правий берег Інгулу, охоплюючи ДЮСШ «Атлант» та причали «Ера» та «Екватор».

«У трансформації необхідно задіяти і правий берег, щоб сформувати повноцінне коло для прогулянок та відпочинку. Адже зараз ця територія є недоступною для городян», – вважає член робочої групи експертів, яхтсмен Сергій Мірошник.

Планується реновація вздовж лівого берега Миколаївського мису (Пороховий лях). Там передбачені причали для яхт гостей міста та оглядовий майданчик на суші.

Проект також включає повну заміну аварійного будинку КЮМ сучасною спорудою з річковим вокзалом, конференц-залом та місцем для виставок. Клуб юних моряків отримає нові класи, спортивний та актовий зали.

«На лівому березі Інгулу також пропонуємо передбачити марину – причальні споруди для навчальних суден КЮМ та екскурсійних, пасажирських маломірних суден та яхт. Також важливо враховувати, що цей берег є ареалом історичної забудови Миколаєва», – наголосив керівник робочої групи, голова «Миколаївської обласної організації спілки архітекторів України» Володимир Сисоєв.

Робота експертної групи продовжується і можливі нові пропозиції щодо трансформації «миколаївської гавані». Планується підготовка технічного завдання для міжнародних розробників та 3D-моделі набережної та КЮМ.

Передбачається, що перед реалізацією проект винесуть на обговорення миколаївською громадою.

«Необхідно, щоб проект врахував усі думки щодо покращення території вздовж Інгулу. Він повинен зберегти баланс між причалами та зонами прогулянок та відпочинку. Я сподіваюся, що його розроблятиме міжнародне архітектурне бюро з найкращими європейськими практиками», – підсумував виконавчий директор ВГО «Українська Асоціація Центрів Підтримки Бізнесу» Артем Ващиленко.