114 підприємців Миколаївщини отримали майже 27 млн грн на старт або розвиток бізнесу

Коментарi:

114 підприємців Миколаївської області стали переможцями грантової програми «Власна справа» та отримали від держави майже 27 млн грн на відкриття бізнесу чи розширення вже існуючого.

Сьогодні, 24 січня, сертифікати на мікрогранти переможцям проєкту передав начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кіи.

За його словами, надання таких грантів вкрай важливо для підприємців області, до того ж люди починають більш якісно працювати з документацією для їх отримання.

Завдяки програмі, підприємці планують створити майже 240 нових робочих місць.

Так, найпопулярнішими сферами, в яких працюватимуть переможці стали фізична та психологічна реабілітація після травм, геодезичні роботи, навчання та розвиток дітей, ремонт житла, виготовлення військового одягу та спорядження, технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів, вирощування зернових культур, загальна медична практика, діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування тощо.

Нагадаємо, що за грантовою програмою «Власна справа» як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту.

Урядовий проєкт "єРобота" включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства. Подача заявки на всі напрямки програми єРобота здійснюється через портал Дія.