Через скільки часу виходить алкоголь із організму?

Коментарi:

Багато людей запитують тривалість присутності алкоголю в організмі людини після його вживання. Знання термінів виведення є важливими для багатьох, наприклад, для водіїв автомобільного транспорту.

Очевидним є той факт, що чим більше було випито алкоголю, тим довше він виходитиме з організму, оскільки крім потрапляння в кров, він піддає інтоксикації в принципі весь організм людини.

Терміни виходу алкоголю залежать від частоти і кількості спиртного, що випивається. Важливими є вік людини, її стать, вага тощо.

Найбільш тривалий термін виведення продуктів алкоголю з організму спостерігається у запійних алкоголіків, яким для максимальної очистки від токсинів необхідно проходити зняття алкогольної інтоксикації.

Як довго алкоголь міститься у крові?

Після вживання спиртного, алкоголь потрапляє в кров через шлунково-кишковий тракт та слизову оболонку ротової порожнини. Швидкість влучення багато в чому залежить від метаболізму, настрою людини, фізіології, загального стану здоров'я, статі, віку, як вживається алкоголь – разом із їжею чи ні тощо.

Загалом можна відзначити, що алкоголь потрапляє у кров досить швидко. Частково він виводиться з організму через слину або сечовипускання, але таким чином йде лише його мала частина, левова частка залишається значно довше часу.

Щоб зорієнтуватися в конкретному випадку, через скільки приблизно вийде алкоголь з організму, існують спеціальні калькулятори. Щоб виконати такі розрахунки, як дані вводиться вага, зріст, вік і стать людини, а також вид і кількість випитого спиртного. Ввівши ці дані можна отримати орієнтовні терміни виходу алкоголю з організму. Важливо розуміти, такі розрахунки є теоретичними, тобто не можна сказати, що вони видають 100% правильний результат без похибок.

За скільки часу алкоголь виходить із організму в цілому?

У середньому у чоловіків алкоголь виходить з організму в кількості до 0,16% (проміле) на годину, а у жінок цей показник становить до 0,1 проміле. Але це не означає, що через кілька годин організм перебуватиме в повністю очищеному стані.

Час, який необхідний для повного виведення етанолу та інших продуктів напіврозпаду, має строки до двох тижнів. Це з тим, що накопичення токсичних речовин відбувається у багатьох частинах організму, які мають властивість затримуватися там, тривалий час.

Як довго виводиться алкоголь у чоловіків та жінок?

Орієнтовний час виведення алкоголю з організму у чоловіків:

  • при випитих 0,5 л пива – приблизно 3-4 години;
  • келих шампанського – 8 годин;
  • чарка коньяку міцністю 40% – 5 годин;
  • пляшка горілки – щонайменше 6-8 годин.

Орієнтовний час виведення алкоголю із жіночого організму:

  • келих вина – 7-8 годин;
  • склянка горілки – 10-12 годин;
  • чарка коньяку – 5-7 годин;
  • келих пива – 3-6 годин.

Наведені вище дані орієнтовні, тому що потрібно враховувати наявність закуски, загальний фізичний стан людини, масу тіла і т.д.

Як вийти із запою?

i_qhH_82mEov80ItdFH4sl8HSn1s7IhtSjgGkly53vkMEY3peWkL70aiamqJEPiYx4JMnbr0YkC8ugVm3MGKuE-N0ZI4Y4J4IYQpCQkWnKm MFSX2njTnhKU

Якщо людина опинилась у запійному стані вперше, вихід із неї можна здійснити самотужки в домашніх умовах. Це можна робити, якщо у хворого не спостерігаються явні порушення фізичного чи психічного характеру.

Якщо ж у алкоголіка в запої спостерігаються явні проблеми, такі як алкогольний делірій, необхідно терміново звертатися до медиків для надання допомоги. Першочерговим хворому знадобиться огляд лікарем і подальша крапельниця від алкоголю.

Якщо людина вже дійшла до стану алкогольного делірію, слід подумати про лікування від алкогольної залежності. Справа в тому, що процедура детоксикації очищає організм залежного, але аж ніяк не вирішує саму проблему алкозалежності.

Щоб позбавитися згубної тяги до спиртного, необхідне кодування, а найкраще комплексне лікування в стаціонарі реабілітаційного центру, яке розбите на почергові етапи терапії, спрямовані на усунення як фізичної, так і психологічної тяги до спиртного.

Читайте також статтю: Склад крапельниці від алкоголю https://anti-narkotik.com.ua/blog/alkogolizm/sostav-kapelniczy-dlya-vyvoda-iz-zapoya/