Хто може їздити з простроченним посвідченням водія – пояснили в Сервісних центрах МВС Миколаївщини

Коментарi:

Під час дії воєнного стану дозволяється користуватись протермінованим посвідченням водія. З таким документом можливо керувати транспортним засобом на території України. А також за кордоном тим українцям, які отримали тимчасовий захист.

Якщо ви все ж таки вирішили обміняти свій документ, то памʼятайте – обмін здійснюється виключно після закінчення терміну дії документу.

При зверненні з собою потрібно взяти:

  • паспорт з відміткою про місце реєстрації
  • ідентифікаційний номер
  • наявне посвідчення водія.

У період воєнного стану медична довідка не обов’язкова. Також можливо здійснити обмін онлайн – через кабінет водія або Дію.

2-річне посвідчення водія, яке видавалось вперше, обмінюється за умови наявності не більше 2 штрафів. Якщо три і більше – складаєте іспити у сервісному центрі МВС.

«Також ми подбали про те, аби громадяни обирали зручний для себе спосіб отримання документа. При замовленні послуги онлайн, готовий документ можна отримати як у сервісному центрі МВС, так і оформити доставку у зручне відділення Укрпошти чи кур’єром на певну адресу», – додала Ніна Хмелевська, головний спеціаліст з комунікації регіонального сервісного центру МВС в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Звертаємо увагу тих осіб, які були вимушені виїхати за межі країни. Наші співгромадяни, які отримали тимчасовий захист за кордоном, можуть користуватись протермінованим посвідченням водія в країнах ЄС. Також здійснити обмін онлайн у Кабінеті водія з міжнародною доставкою. Вже зараз вона діє у 17 країн Європи: Польщу, Чехію, Німеччину, Італію, Угорщину, Молдову, Словаччину, Румунію, Іспанію, Литву, Латвію, Естонію, Болгарію, Францію, Нідерланди, Туреччину та Австрію. Або ж звернутись до ДП «Документ», який надає послуги з обміну посвідчення у Словаччині, Польщі, Чехії, Німеччині, Іспанії, Італії та Туреччині.

Сервісні центри МВС Миколаївщини