Україна вдарила по полігону російської армії на Донбасі. Могли загинути понад 20 людей

Коментарi:

Внаслідок удару по території військової частини № 78528, розташованої неподалік села Покровка під Іловайськом, загинули 24 російські військовослужбовці, ще четверо отримали поранення.

Інформація про обстріл полігону в Іловайську вдень 24 січня почала надходити від місцевих спільнот і жителів, повідомляють телеграм-канали та провоєнні російські блогери.

Передбачається, що удар був завданий системою HIMARS, проте точну кількість загиблих та поранених поки що не уточнюється. Телеграм-канал «ВЧК-ОГПУ» повідомляє про загибель 24 російських військовослужбовців та поранення ще чотирьох. Ця інформація поки що не отримала офіційного підтвердження ні з російської, ні з української сторони.

Проросійський військовий блогер Володимир Романов припустив, що удар припав на накопичення операторів безпілотників проекту «Судний день» батальйону імені Судоплатова. Однак поки що невідомо, чи є полігон під Іловайськом місцем, де стався обстріл.

«Начальник курсів проекту „Судний день“ (Судоплат) розіслав без будь-якої перевірки через бот незнайомим людям координати, куди приїжджати на підготовку. Прилетіли Хімарси. Є загиблі», – написав Романов.

У листопаді 2023 Міноборони Росії повідомило про створення на базі добровольчого батальйону імені П. А. Судоплатова школи з навчання операторів дронів, а також про запуск виробництва ударних FVP-дронів.