У рф залишилося ще близько сотні літаків Іл-76, – Повітряні Сили

Коментарi:

Вони перевозять різні вантажі, зокрема й військового характеру.

"У нас теж є такі літаки на озброєнні. Військово-транспортна авіація, яка базувалася в Мелітополі. Це літаки потужні, важкі, по всьому світу літають. Вони перевозять вантажі й військового характеру рф має близько сотні таких літаків", – сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, всім відомо, що для росіян "життя пілотів і один чи два літаки не є якоюсь серйозною втратою в їх нелюдському кривавому режимі".

"Ви бачили історію з ПВК "Вагнера". Скільки "вагнерівці" поклали літальних апаратів. Там взагалі дивуєшся, що рф не буде відповідно оплакувати чи жалкувати за втраченим", – додав речник Повітряних сил.

Як відомо, 24 січня в Корочанському районі Бєлгородської області впав російський військово-транспортний літак Іл-76.

У рф стверджують, що нібито на літаку були 65 полонених, 6 членів екіпажу та 3 супроводжуючих. Москва звинувачує Україну у збитті літака.

В ГУР підтвердили, що в той день дійсно мав відбутися обмін. Але заяву про те, що в літаку перебували українські військовополонені у розвідці не підтверджують.

Також представник ГУР Андрій Юсов зазначив, що розвідка не виключає, що на борту Іл-76, який впав під Бєлгородом, могли бути й ракети, і люди, а також у літаку мали бути VIP-персони рф.

СБУ відкрила справу через падіння Іл-76 у Бєлгородській області. Розслідування здійснюється за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).