Армія рф кидає на штурм Лівобережжя солдатів без прикриття бронетехнікою, – британська розвідка

Коментарi:

Але головним пріоритетом для них залишається Авдіївка.

Російські війська продовжують наступальні дії, проте результат немає стратегічного значення. Натомість українські війська зосередилися на активній обороні.

Про це повідомляє міноборони Великої Британії. У їхньому звіті зазначається, що 18 та 21 січня росіяни захопили села Крохмальне на Харківщині та Веселе поблизу Бахмута. Але вони «стратегічно несуттєвими». До війни у Веселому жили 102 особи, а у Крохмальному – 45.

Головним пріоритетом для загарбників залишається Авдіївка. Там йде наступ із трьох напрямків, щоб оточити місто з півдня та півночі, а також ведуть бої на підступах до східного кварталу.

"Російські війська зазнали значних втрат в особовому складі та бронетехніці, часто спричинені боєприпасами українських безпілотних літальних апаратів", – повідомляють у розвідці.

Наразі росіяни намагаються обійти зміцнення ЗСУ, зайшовши на околиці міста через тунелі. Натомість Сили оборони утримують ворога від подальшого просування в межах міста.

"Оскільки основний шлях постачання залишається незайманим, а українські сили проводять локальні контратаки, Авдіївка, ймовірно, залишатиметься під контролем України протягом найближчих тижнів", – прогнозують у британській розвідці.

Російські війська на лівому березі Дніпра на Херсонщині наступають без прикриття броньованою технікою. Росіяни намагаються активізуватись час від часу, але успіху не мають. Натомість українські військові закріплюються на позиціях та розширюють плацдарми.

Генерал Олександр Тарнавський повідомив про сильні штурми Росії на Таврійському напрямку. За словами командувача військ "Таврія", другий день поспіль ЗСУ проводять по 50 бойових зіткнень із ворогом.