З Одеси до Кишинева запустять аеротрансфер

Коментарi:

З Одеси до аеропорту Кишинева запустять аеротрансфер. Це має прискорити проїзд українців та розвантажити пункти пропуску на кордоні.

Глава ОВА провів нараду разом з українськими та молдавськими прикордонниками та представниками місії EUBAM, обговорили механізм роботи майбутнього трансферу.

Насамперед запуск такого трансферу має розвантажити ККП в районі "Маяки – Паланка – Зручне". Також трансфер знизить навантаження на дороги та покращить рівень обслуговування населення у сфері міжнародних перевезень», – повідомив голова Одеської ОВ Олег Кіпер.

Як працюватиме трансфер

Пасажирам потрібно буде зареєструватися в електронній системі, прикріпивши копії квитка на літак відправленням із Кишинева, вказати особисті дані та відомості про військовий облік, а також вказати, чи потрібно забезпечити перевезення осіб з інвалідністю.

Далі відбуватиметься формування груп пасажирів за 2-3 дні до відправлення авіарейсів з Кишинева (основні: Кишинів – Стамбул, Кишинів – Варшава, Кишинів – Відень).

Відправлення автобуса із попередньо зареєстрованими пасажирами з Одеси.

Перевезення пасажирів аеротрансфером з прискореним проходженням митних та прикордонних процедур (не більше 30 хвилин перебування автобуса в зоні контролю).

Прибуття автобуса до аеропорту.

Кіпер зазначає, що плановий час поїздки – 4 години.