На Миколаївщині відбито атаку fpv-дронів, – ОК «Південь»

Коментарi:

В зоні відповідальності Сил оборони півдня триває потужна контрбатарейна боротьба.

Ворог не полишає наміру вибити наші підрозділи із позицій на лівобережжі Дніпра, але активність дещо знизив. За добу наважився на чотири штурми, зазнавши втрат, відійшов. Наші воїни продовжують заходи з розширення плацдарму.

Окупанти не припиняють вести аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують ударні дрони різних типів.

Цієї бойової доби (з 7.00 до 7.00) ворог вночі вкотре атакував зі східного узбережжя Азовського моря безпілотниками типу “Shahed-131/136”. В небі Кіровоградщини всі чотири дрони були знищені.

Окупанти застосували 6 FPV-дронів, скинули 19 осколкових боєприпасів по Качкарівці, Золотій Балці, Бериславу, Іванівці на Херсонщині. Внаслідок застосування одного з FPV-дронів пошкоджено автомобіль. Жертв серед населення немає.

Атаку FPV-дронів по Очаківській та Куцурубській громадах було відбито нашими підрозділами на Миколаївщині.

Протягом минулої доби ворог 9 разів гатив з артилерії по Херсон та 4 рази по Антонівці. Обстріляні Михайлівка, Тягинка, Новотягинка, акваторія Очаківської громади на Миколаївщині.

Поранено цивільну особу, Пошкоджено багатоповерхівку, приватні будинки, навчальний заклад, крамницю та газогін, повідомляє ОК «Південь».

Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах. Минулої доби отримали підтвердження, що у ворога на Лівому березі стало менше на 9 окупантів, танк, 7 гармат; 8 одиниць автобронетехніки та антену радіотехнічного обладнання. Знищено польовий пункт боєпостачання.