УСБУ в Миколаївські області справу зрадника з корвету «Тернопіль» вело in absentia

Коментарi:

Миколаївська спецпрокуратура: колишньому помічнику командира протичовнового корвету «Тернопіль» заочно повідомлено про підозру у державній зраді.

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону заочно повідомлено про підозру колишньому помічнику командира протичовнового корвету «Тернопіль» 1 бригади надводних кораблів ВМС ЗСУ за фактом державної зради.

У березні 2014 року, під час окупації Криму капітан-лейтенант відмовився виконувати обов'язки несення військової служби у ЗСУ та не вибув до визначеного командуванням нового місця дислокації військової частини.

Зрадивши військовій присязі на вірність українському народові, він перейшов на бік ворога.

Надалі колишній капітан-лейтенант надав згоду на проходження військової служби на посаді командира патрульного корабля «Дмитрий Рогачев» 184 бригади охорони водного району чф зс рф, який наразі бере активну участь у збройній агресії проти України.

Досудове розслідування вели працівники Управління СБУ в Миколаївській області.

У зв’язку з переховуванням підозрюваної на тимчасово окупованій території України, досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось у порядку спеціального досудового розслідування (in absentia).