Мер Сенкевич сподівається, що 1 вересня миколаївські школярі навчатимуться очно

Коментарi:

У Миколаєві активно ведеться підготовка до нового навчального року, який стане вже четвертим за умов воєнних дій.

За словами міського голови Олександра Сенкевича, влада сподівається, що з 1 вересня діти зможуть повернутися до очного навчання. Проте остаточне рішення прийматиметься ближче до початку нового навчального року з огляду на обстановку безпеки.

"Ми продовжуємо займатися питанням облаштування найпростіших укриттів у школах і сподіваюся, що ми зможемо запустити цей процес з 1 вересня. На сьогоднішній день у нас такий план – працювати, готувати до відкриття максимальну кількість шкіл, облаштовувати укриття. Знову ж таки, питання вирішуватиметься виходячи з із ситуації безпеки на 1 вересня", – наголосив мер у своєму прямому ефірі.

Очно, але позмінно

Нагадаємо, щоб розпочати освітній процес очно, у школі має бути укриття. У разі ракетних загроз діти та вчителі мають продовжити урок у бомбосховищі. Але навіть якщо укриття є, воно може бути замало, щоб вмістити всіх. Тож є варіант навчатися позмінно: протягом дня, тижня, місяця та семестру, кажуть у прес-службі Міносвіти.

У змішаній формі поєднують очне та дистанційне навчання. Лекції можна проводити дистанційно, а лабораторні, практичні та контрольні – очно. У Міністерстві освіти і науки впевнені, що навчання в початковій школі, по можливості, слід проводити очно, щоб діти більше соціалізувалися.

Формат протягом року може змінюватись в залежності від ситуації. Тривалість та структуру уроків, освітнього дня та тижня визначає педагогічна рада навчального закладу.