Начштаба військової частини на Миколаївщині підозрюють у махінаціях із виплатами за службу на передовій

Коментарi:

Сьогодні, 31 січня, співробітники Державного бюро розслідувань оприлюднили інформацію про вручення підозри начальнику штабу однієї із військових частин Миколаївщини.

Офіцер, за даними слідства, допустив недбалість, через яку було безпідставно виплачено майже 1 мільйон гривень із державного бюджету.

З березня по липень 2022 року начштабу нараховував додаткові виплати 10 підлеглим військовослужбовцям, які нібито виконували бойові завдання на передовій. Однак розслідування встановило, що ці особи фактично не брали участь у бойових операціях, а деякі з них взагалі були відсутні на службі без поважних причин.

Наразі начальнику штабу оголошено підозру у недбалому виконанні службових обов'язків, що призвело до серйозних негативних наслідків, особливо в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України). Згідно з передбаченим законом покаранням, йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

В даний час вживаються заходи для відшкодування збитків, завданих державі. Процесуальне керівництво у справі здійснює Миколаївська спеціалізована прокуратура у галузі оборони Південного регіону.