За екс-голову Верховного Суду миколаївця Князєва внесли заставу 18 мільйонів гривень

Коментарi:

За екс-голову Верховного суду Всеволода Князєва внесли заставу. Сьогодні він вийде на волю.

Про це повідомляє "Центр протидії корупції".

Напередодні ВАКС продовжив утримання під вартою, знизивши розмір застави з 20 до 18,16 млн. грн. Спочатку розмір застави був 107 млн. гривень.

Ці гроші вже зробили на рахунок ВАКС.

Зараз Князєв ще перебуває у СІЗО, але сьогодні має вийти з нього з обов'язком носити електронний браслет, здати закордонні паспорти, не відлучатися з Києва.

Наприкінці грудня ВАКС обмежив стороні захисту Князєва термін ознайомлення із матеріалами справи до 1 березня 2024 року. Після цієї дати справа має бути направлена до суду.

Читайте також Князєву знову знизили розмір застави: сказав, що не може сплатити інтернет у СІЗО

Що відомо про Князєва

Всеволод Князєв закінчив Миколаївський гуманітарний інститут, Український державний морський технічний університет та Одеську національну юридичну академію.

Нагадаємо, Всеволод Князєв – колишній голова Миколаївського адміністративного суду, 1 грудня 2021 року він очолив Верховний Суд України

Всеволод Князєв закінчив Миколаївський гуманітарний інститут Українського державного морського технічного університету у 2001 році.

Читайте також У справі екс-голови Верховного суду Князєва фігурує ще один відомий миколаївець

Почав працювати суддею у 2013 році, а у 2015 році став головою Миколаївського окружного адміністративного суду. З 2017 року – секретар Великої палати Верховного Суду.

В електронній декларації суддя зазначив, що є кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Консалтингова група «Гектор-Миколаїв».

Дружина Князєва Юлія Анатоліївна працює приватним нотаріусом.

15 травня 2023 року стало відомо, що Спеціальна антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне Бюро спіймали Князєва на хабарі у розмірі 2,7 млн. доларів. Його затримали та помістили в ізолятор на період до обрання запобіжного заходу.