Зеленський вирішив звільнити Залужного через розбіжності щодо мобілізації, – Washington Post

Коментарi:

The Washington Post повідомляє подробиці розмови Зеленського та Залужного, під час якої, як повідомляли ЗМІ, президент закликав головкому піти у відставку.

Джерела кажуть, що розмова, яка відбулася в понеділок, була гострим через їхні розбіжності про те, скільки солдатів Україна має мобілізувати цього року.

Залужний запропонував мобілізувати близько 500 тисяч військовослужбовців. Зеленський вважав цю цифру недоцільною з огляду на брак уніформи, зброї та тренувальних засобів, а також потенційні проблеми, пов'язані з мобілізацією.

Зазначимо, що раніше Зеленський публічно говорив, що Україні не вистачає коштів для оплати такої кількості нових призовників.

Залужний заперечив, що Україна вже відчуває брак сил через зростаючі втрати і потребує 400 тисяч нових солдатів, щоб відповісти на плани мобілізації в РФ.

Зеленський сказав Залужному, що українці втомилися від війни, а західні партнери сповільнили військову допомогу, тому, можливо, новий командир пожвавить ситуацію.

За даними WP, головкому і його команду все ж таки звільнять. При цьому інші західні ЗМІ писали про те, що Зеленський відклав це рішення через витік інформації та негативну реакцію західних партнерів.