США жорстко відповіли КВІР за смерть своїх солдатів у Йорданії

Коментарi:

Під час авіаударів було застосовано понад 125 високоточних боєприпасів.

Президент США Джо Байден повідомив, що за його вказівкою збройні сили США завдали ударів по об'єктах в Іраку та Сирії, які КВІР та пов'язані з ним ополченці використовують для нападу на сили США.

"Наша відповідь почалася. Це продовжуватиметься там і тоді, де ми оберемо, сказав глава Білого дому.

Він додав, що Сполучені Штати не прагнуть конфлікту на Близькому Сході або деінде у світі: "Але нехай знають усі ті, хто може завдати нам шкоди: якщо ви завдасте шкоди американцю, ми відповімо".

Президент США також нагадав, що минулої неділі трьох американських солдатів було вбито в Йорданії безпілотником, запущеним групами бойовиків за підтримки Корпусу вартових ісламської революції (КСІР): "Раніше сьогодні я був присутній на гідному поверненні цих відважних американців на авіабазі Дувр, кожної з їхніх сімей”.

Сьогодні вночі удари завдали більш ніж за 85 цілей, за допомогою багатьох літаків, у тому числі далеких бомбардувальників, які прилетіли зі Сполучених Штатів.

Під час авіаударів було застосовано понад 125 високоточних боєприпасів. Об'єкти, за якими було завдано ударів, включали командно-контрольні оперативні центри, розвідувальні центри, сховища ракет та безпілотних літальних апаратів, а також об'єкти логістики та ланцюга постачання боєприпасів груп ополчення та їх спонсорів КВІР, які сприяли нападам на сили США та коаліції.