У Миколаєві водій під наркотиками влаштував бійку із патрульними

Коментарi:

За кілька годин до події цей чоловік вийшов під заставу

Увечері 2 лютого у Миколаєві вбрання патрульної поліції спробувало зупинити ВАЗ-2109, водій якого порушив правила дорожнього руху. Ігноруючи вимоги поліцейських, водій продовжував рух, намагаючись втекти з місця події. Поліцейські примусово зупинили автомобіль. Молодий чоловік за кермом був явно п'яний.

Порушник одразу почав грубити і матюкатися. А за вимоги припинити протиправні дії зловмисник ударив у живіт одного з поліцейських. Громадянина скрутили. А слідчі Миколаївського райуправління поліції затримали 22-річного правопорушника відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За результатами медичного обстеження встановлено, що затриманий перебував у стані алкогольного та наркотичного сп'яніння.

З'ясувалося, що на початку січня зловмисника було затримано поліцією за серію крадіжок з магазинів, після чого суд відправив його під варту без права внесення застави. Після подання апеляції він вніс суму застави і був звільнений 2 лютого. Фігурант також має попередні кримінальні порушення, пов'язані з майновими злочинами, та перебуває під слідством у судах Херсона та Одеси.

За цим інцидентом слідчі порушили кримінальне провадження за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України ("Умисне заподіяння працівнику правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням службових обов'язків"). Затриманому за погодженням із прокуратурою висунуто звинувачення, і йому загрожує до п'яти років позбавлення волі. Суд найближчим часом розгляне питання про запобіжний захід для підозрюваного. Слідство продовжується.