У Первомайську від сказу загинув ще один домашній пес

Коментарi:

Симптоми хвороби з'явилися у тварини наступного дня після щеплення

2 лютого міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті Першотравневої міської ради провела засідання з нагоди сказу собаки у приватному домоволодінні на вулиці Олени Пчелки.

30 січня городянка подала заявку до Первомайської районної лікарні ветеринарної медицини на вакцинацію своїх домашніх тварин. Того ж дня лікарі прищепили від сказу двох її собак та кота. А вранці наступного дня один із собак помер.

Фахівці відібрали патологічний матеріал загиблої тварини для вірусологічного дослідження на сказ. Місця відбору дезінфікували, а рештки трупа собаки спалили.

В результаті засідання міська комісія одноголосно ввела карантин на вулицях, прилеглих до місця хвороби, оголосивши їх неблагополучними на сказ. Влада звернула увагу мешканців на серйозність хвороби та закликала власників свійських тварин вакцинувати їх проти сказу у ветеринарних пунктах.

Зазначимо, що це вже другий випадок сказу у Первомайську за останній місяць, що потребує особливої уваги з боку міської влади та місцевих мешканців.